TaalTrainingen Kosmeijer
Cursus Zweeds, Noors of Nederlands (NT2) in Twentelogo

 

 

 

TAALTRAININGEN KOSMEIJER

  

 

 

 

NEDERLANDS ALS TWEEDE TAAL (NT2)

Voor veel anderstaligen in Nederland is en blijft het Nederlands een moeilijke taal. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is echter wel nodig om in de Nederlandse samenleving te integreren en goed te kunnen functioneren op de arbeidsmarkt. Wij verzorgen trainingen Nederlands voor anderstaligen zodat zij zich maatschappelijk beter kunnen ontwikkelen en meer toekomst hebben in Nederland.

 

Cursusaanbod

Omdat de vraag en behoeften van mensen nogal verschillend kunnen zijn, bieden wij verschillende typen cursussen aan:

- Opleiding tot niveau Staatsexamen I of II:

Voor mensen, die het Nederlands nog niet of niet goed genoeg beheersen, verzorgen wij trainingen die het aan het eind mogelijk moeten maken om deel te nemen aan het Staatsexamen I of II. Dit zijn totaalcursussen waarin alle facetten van de taal aan bod komen, namelijk spreken, schrijven, lezen en luisteren. Deze trainingen kunnen worden gegeven op privébasis maar ook in kleine groepjes van 2-4 personen.

- Een hoger niveau:

Ervaring laat echter zien, dat zelfs het behalen van een diploma Staatsexamen I of II niet automatisch inhoudt dat men het Nederlands op alle gebieden zo goed beheerst dat men zich volledig kan ontplooien. Problemen die wij vaak tegenkomen zijn problemen met de uitspraak, de schrijfvaardigheid en/of grammaticale kennis. Wij verzorgen cursussen op maat om deze tekortkomingen weg te werken. Ook deze cursussen kunnen gegeven worden op privébasis of in kleine groepjes.

 

De Docent

De docent, dr. Wim Kosmeijer, heeft Scandinavische taal- en letterkunde en Algemene taalwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast heeft hij een opleiding tot NT2-docent gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2002 verzorgt hij cursussen Noors, Zweeds en Nederlands (NT2) in de regio Twente, inclusief de steden Enschede, Hengelo en Almelo. Hij geeft de cursussen Nederlands niet alleen aan particulieren, maar werkt daarnaast ook in opdracht van bedrijven, zoals Enrichment Technology Nederland, Benchmark B.V., Ardanta en overheidsinstellingen, waar onder het UWV.

 

Specialiteit

De combinatie van taaldocent én taalkundige geeft mij een brede kennis van en inzicht in de structuur van de moedertaal van de cursisten. Dit inzicht in 'vreemde' talen biedt mij de mogelijkheid specifieke problemen met het Nederlands te verklaren, waardoor er in de training doelgericht en probleemoplossend kan worden gewerkt aan bijvoorbeeld het gebruik van lidwoorden, de woordvolgorde en de uitspraak.

 

Informatie

Heeft u interesse om een cursus Nederlands te volgen, neem dan vrijblijvend contact op via het e-mailadres info@taaltrainingenkosmeijer.nl of telefonisch via 053-5360321 of 06-14416256.