TaalTrainingen Kosmeijer
Cursus Zweeds, Noors of Nederlands (NT2) in Twentelogo

  

 

 

TAALTRAININGEN KOSMEIJER

 

 

 

NOORS

Noorwegen is al vele jaren een populair vakantieland. Veel mensen, die er een keer zijn geweest, gaan jaar na jaar terug naar dit mooie land met zijn ongerepte natuur en weldadige rust. De laatste 10 jaar is Noorwegen ook populair geworden als emigratieland. Er zijn maar drie landen ter wereld waar meer Nederlanders naar toe emigreren. Voor deze beide groepen bieden wij cursussen Noors (Bokmål) aan.

 

Cursusaanbod

Voor mensen die plannen hebben om te emigreren, is het aan te bevelen dat men al in een vroeg stadium Noors gaat leren. Tegen de tijd dat de plannen dan in praktijk worden gebracht beheerst men het Noors al redelijk, wat sociale contacten vergemakkelijkt en het vinden van werk ten goede komt. De cursussen worden op maat gegeven, dus afgestemd op de behoeften van de cursist(en). Om het resultaat zo optimaal mogelijk te maken, wordt er gewerkt op privébasis of in kleine groepjes van 2-3 personen. Naast het leren van de taal, is er ook tijd en ruimte om praktische vragen te beantwoorden en om documenten, zoals CV's te laten vertalen.

Voor mensen die niet willen emigreren maar die toch de taal redelijk willen leren spreken voor bijvoorbeeld vakantiedoeleinden, verzorgen wij ook cursussen, waarin het accent vooral ligt op spreekvaardigheid. Ook deze cursussen kunnen worden gegeven op privébasis of in kleine groepjes. En omdat Noors voor Nederlanders een makkelijke taal is, leert u de taal relatief snel. Naast de taal zal er in de cursus ook aandacht besteed worden aan de cultuur van het land. 

 

De Docent

De docent, dr. Wim Kosmeijer, heeft Scandinavische taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarna een tijd gewerkt aan de Universiteit van Lund (Zweden). Sinds het najaar van 2002 verzorgt hij cursussen Zweeds, Noors en Nederlands (NT2) in de regio Twente, inclusief de steden Enschede, Hengelo en Almelo. Naast cursussen aan particulieren werkt hij in opdracht van bedrijven, zoals Siemens, KLM, Nefit en overheidsinstellingen, met name het Ministerie van Defensie.

 

Informatie

Wilt u meer informatie over een cursus Noors neem dan vrijblijvend contact op via het e-mailadres info@taaltrainingenkosmeijer.nl of via telefoonnummer 053-5360321 of 06-14416256.